Trööött!

Usch.. idag var en jobbig dag.

Sprang 2,5 kilometer på idrotten först.. lite jobbigare än vad man är van vid när det är en sisodär 35 grader varmt, haha!

Precis efter idrotten så var det fotbollsträning.. var i gymmet först i ungefär en timme. Maxade i bänk, benböj och vad det där nu heter.. (när man börjar med skivstången på marken och lyfter upp det på bröstet). Gick väl helt okej..
Efter det var det dags att gå ut i värmen i två timmar till och spela lite boll!
Träningsverk!

Lägger upp några randombilder med tänkte jag.. Har inga nya bilder!

Bilden är från ett utbytesstudentmöte vi hade för ett par veckor sedan!
Kommer inte ihåg, men jag kanske nämnde det i något tidigare inlägg..
I alla fall, personerna på bilden är: jag, en tysk, en tjeck och en japan! Det är all info jag har.. vaarsågoda!

ooch så får ni en på våran göddiga footballsplan!
Bilden är tagen innan våran första match.. vi hade ett "rally" på skolan för att peppa upp alla inför fotballspremiären! Folk som ville fick komma ner till planen och vara med i roliga tävlingar.. men den som vann fick ju faktiskt en gratis-pizza, så det gjorde ju inget ifall du råkade skämma ut dig för hela skolan! haha, så amerikanskt! ;)


Haalluuu!

En ny vecka har gått och inte speciellt mycket har hänt faktiskt..
Lite småsaker dock som kan vara värt att nämna!

  • Jag har klippt mig! (blev helt okej lite ojämt men det kostade inte mer än $12 så jag klagar inte..)
  • Spelade match i fredags.. (Förlorade med 13-12. Skit-match! När det var två minuter kvar så tappade våran runningback bollen på 1 yard linjen! 1 yard från att vinna matchen! Men istället så fick andra laget bollen och matchen var avgjord..)
  • Jag var på min första collegefootball match! (Åkte med Beau, Clayton, Andy & Houston och matchen var i Sacramento.. Grejen var att vi inte visste vart stadion låg! Vi åkte runt i evigheter men lyckades inte komma till rätt ställe.. istället så hamnade vi inne i ghettot. Inte en enda vit person! Jag var livrädd att vi skulle få motorstopp och bli skjutna eller något, haha! Andy som körde bilen hade lite svårt med att åka rätt.. Han har glasögon, men använder de aldrig.. så när vi åkte p åmotorvägen och skulle åka av på avfarten så stannade han på vägen.. och när vi skulle stanna på motorvägen så, på något sätt, åkte han av motorvägen! haha
  • Var på "fest" efter footballen. (Om man nu kan kalla det så, vet inte.. Det enda vi gjorde var att vi åkte till en kompis hus och badade i hennes utomhus pool och bubblade i hennes jacuzzi.. naajs!)
  • Jag har levde @ Andys från Torsdag till Söndag. (Jack och Connie hämtade upp mig på söndag eftermiddag och frågade hur det har vart hos min andra host-familj den här helgen? haha.. Jotack! Planen för resten av söndagen var iallafall att åka och käka lite mat och sen till bion! Vi såg filmen Jennifer's body. Heelt okej!

Matchklipp!

Här får ni ett klipp från matchen i fredags. Vi är det mörkblåa laget om ni inte visste.. Vi är i offence och ni får se hur the sophomore Shane O'Leary gör sin första touchdown i sin aldeles första varsity match!
Precis i slutet av klippet kan ni också se mig göra en liten insats för laget och sparka in mitt tredje extra point för kvällen ;) Ser ganska stabilt ut eller vad säger ni? haha

(Tanja var den som hittade klippet faktiskt ;) tack för det sötnos!)


Matchpremiär!!

YEAAH i fredags var det äntlgen dags för årets första match, första matchen i USA, dags att få uppleva min dröm!
Vi mötte El Dorado High, som är en av våra största rivaler. Vi spelade om en vandringspokal som går mellan de två skolorna varje år (som vi har vunnit 6 av de senaste 9 åren) så alla var riktigt peppade och redo "to kick some a*s"!!!
En tradition på skolan är att varje matchdag så går fotbollsspelarna till skolan med matchtröjorna på, lite coolt tycker jag!

I alla fall tillslut var dags för uppvärmning.. så vi gick ner till soccer planen och fångade lite boll, rörde lite på benen, stretschade lite.. och under tiden vi var där så bara rann det folk in mot matchstadion och det kändes som det aldrig skulle ta slut!

Jag = nr.19

Sen var det dags för matchstart.. och det var riiiiktigt kul! Världens ös från läktarna.. och på planen framförallt!
Stenhårda tacklingar och riktigt härligt lir. Jag spelade bara kicker den här matchen.. kom in första gången efter halvtid. Haha, kan inte sluta tänka på det! Så jävla coolt. När jag kom in på planen för första gången för att kicka ett "extra point" så började heela läktaren (ca. 1500 pers) skrika: SWEDEN, SWEDEN, SWEDEN!! haha.. riktigt grym känsla!

INGÅNG

EXTRA POINT

Så totalt så sparkade jag 3 extra points och två kickoffs .. satte alla, så tre poäng till mig på första high school matchen! Matchen slutade 49-21 till oss.. Ägde sönder helt enkelt ;)
Next up blir att jobba in sig som receiver ;) men det får vi se nästa fredag!

KICK OFF

Hade fiint mina vänner!

(Victor Karlsson has signed out)


Senior Auction

I torsdags var det "Senior auction" på skolan. Alla seniors som ville fick signa upp sig för detta event. Pengarna gick till skolan och på fredagen så var du helt enkelt ägarens "bitch".
Så på matrasten kom alla elever till utomhus-scenen och alla seniors som skulle auktioneras ut var där uppe. Det var faktiskt riktigt kul! Alla bjöd verkligen på sig själva där uppe, för ju mer show du bjöd på desto mer pengar blev du köpt för!
  
Så som ni ser kunde man köpa allt möjligt.. tex: manliga cheerleaders, cowboys/girls(?), fotbollsspelare osv!
Jag tror de dyraste blev paret från mittenbilden. De gick för $42 (ungefär 300 kronor)

Andy köpte fyra tjejer för $13 och han utnyttjade det ganska väl.. Han tvingade dom att hämta upp honom klockan 6.30 för att äta frukost. Sen hade han sakt åt dom att ta med sig en rullstol eller bara en stol på hjul så att han skulle slippa gå mellan lektionerna.. han skulle bli runtskjutsad hela dagen och de var tvugna att hålla ett paraply över hans huvud för att hålla honom undan från solen. Sen på matrasten tvingade han upp dom på ett bord för att sjunga inför hela matsalen.. haha ganska kul !

KUL KUL !

USkArlsson news!

Haha guess what!?

Efter skolan idag så blev jag upplockad av Jack och vi skulle åka och träffa huvudansvarige för bolaget jag reser med för ett litet möte. Där var också tre andra pajsare.. en från Tjeckien, en från Tyskland och en från Japan + deras host-familjer. Ganska så trevligt faktiskt. Fick höra lite om dom och fick lite information om utbytesåret, som jag har vetat i typ några månader nu.. MEN MEN, det var inte den roliga nyheten jag ville berätta om. Grejen är den att på väg dit berättade Jack att han hade ringt till KCRA 3 (tvbolaget som ska filma matchen på fredag) och han skulle fråga om det finns möjlighet att få matchen på en CD.. men när han ändå skulle ringa och prata med dom så kom han på en såndär idé som bara Jack Seccombe kan komma på.. så han började berätta om mig, om min historia, hur jag spelade amerikansk fotboll i Sverige men ville prova på det i USA, hur jag kom hit och kom med i laget osv.. så han sa att de snackade i ungefär 20 minuter och reportern han pratade med sa att det lät intressant så han skulle kanske höra av sig senare.
Så när vi kom hem från det där mötet (som jag inte orkar skriva mer om för att det här är mycket intressantare) så hade han fått ett mejl från en reporter från KCRA som sa att de kommer komma till våran träning imorgon och göra en intervju med mig! Lite skräll kan man ju säga! haha.. Så om jag inte är allt för jävla dålig på att prata så kommer jag nog att synas i tv, över nästan hela Californien!
Fräänt.

I miss you..

Heeej!

Ursäktar mig en än gång för att jag är lite dålig med uppdateringarna.. men ja, dåligt med tid!
Fast nu har jag en hel del att skriva om som har hänt nu i helgen.. så förbered er på ett lite längre inlägg!

Vi börjar med fredagen..
Feest! Kan man väl typ säga kanske.. mer exakt så var det ett engagementparty. Jag åkte dit med Jack och Connie men väl där så träffade vi massa folk, några av bröderna.. och deras gamla vänner! Trevligt trevligt.. de fick mig nästan att bli full också.. lätt hänt med gratis öl! Så lite tur var det att vi var tvugna att åka tidigt. För nästa stopp var Lake Tahoe!

Lite basic information så alla hänger med: Jack är ett stoort ABBA:fan. Han har nästan alla av deras skivor och han har en hel del material som är väldigt sällsynt och som har fått betala en hel del pengar för att få.. så det är alltså en av hans stora passioner.

Sååå, vad var det som försegick vid Lake Tahoe då? Joo, det var nämligen som så att ett amerikanskt ABBA-tribute band var där och spelade. Jag erkänner att jag inte är världens största ABBA-fan och jag brukar inte lyssna på dom speciellt mycket på fritiden.. och jag var nog en av få personer under 50 år som var där, men vafan.. det var rätt så kul ändå! Närmre än så kommer man ju inte till en riktig ABBA konsert :D

Yeah.. Efter konserten stannade vi på en resturang (IHOP hette den..) Gissa vad de hade där? .. Jo, svenska pannkakor! Så såklart var jag ju tvungen att prova det och se om de verkligen har det rätta receptet.. och Jack var rätt snabb med att berätta för de som jobbade där att jag var från Sverige.. "so it better be good!"
Hur var dom då? Mjo, de var helt okej.. men fortfarande långt ifrån morsans pankisar där hemma i Vikingstad! ;D

Lördag:
Första sovmorgonen på länge kändes det som.. sov till 12 ungefär. På eftermiddagen skulle vi åka till Noel och Kristi för att äta god mat, meen när vi var på väg dit fick jag ett sms från Beau som frågade om jag ville med och bada in the river? Så jag fick helt enkelt ta mig en funderare. Tacobuffé och trevligt sällskap vs. Svinkallt vatten och en förkylning.. Lotten föll på alternativ nr. 2
Men trots inte allt för varmt vatten så hade jag riktigt kul. Sjukt coolt ställe att bada på btw.. kolla på bilderna bara! Stället kallas "Suicide". Det är för att det finns en skapligt hög klippa (kanske 15-20 meter) som man kan hoppa ifrån. Krukset med det är att man måste ta en ganska bra sats och ha lagom med fart när man hoppar, för poolen man landar i är ungefär 3 meter i diameter.. och hamnar man aningens snett så landar man på klipporna. Så ja, namnet talar väl för sig självt.. och jag kände att jag har lite mycket att leva för, så jag hoppade inte!





När vi hade åkt hem och torkat en liten stund så fick vi för oss att vi skulle åka och bowla. Måste säga att jag har haft bättre bowlingdagar.. och att de andra hade mest tur bara. Men det var kul iallafall!

Så det var alltså det som hände i helgen. På fredag har vi säsongens första footballsmatch!! Såå taggad. Vi möter erkerivalerna El Dorado High.. och som det ser ut just nu så kommer våran match visas på tv! Det är en omröstning på tv-kanalens hemsida där man röstar fram "Which Game Do You Want Featured On KCRA 3?" Vi leder med ungefär dubbla rösterna mot de som ligger tvåa.. så det ser ljust ut!

Men men , det får bli allt för idag..
Hoppas ni har det bra där hemma era blekfisar!
So loong.


American Shopping!

Yeah, på söndagen så var jag på American shopping!
Mycket nöjd med vad jag fick med hem. Inte lika nöjd är jag med the size of my plånbok bara..
Vad tror ni om det?
Jag köpte också ett par handskar till fotbollen och en tröja att ha under axelskydden, men de ligger i mitt skåp i skolan nu och luktar gott!

Blir bara ett kort inlägg idag.. har massa läxor som måste bli klara på några timmar innan jag kommer kollapsa i min säng.. men aa!
Vi hörs!


RSS 2.0